9 Червня 2022
Новини

рашисти вже випустили по Україні понад 2,6 тисячі ракет

рашисти вже випустили по Україні понад 2,6 тисячі ракет
По Україні з початку повномасштабної війни і станом на 9 травня рф випустила понад 2 600 різних ракет.
Переважно вони були по цивільних об’єктах. Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час виступу на TIME100 Gala, - пише hromadske.

«За 105 днів повномасштабної війни росія використала проти українських міст вже більш як 2 600 різних ракет, більшість із них — проти цивільних об'єктів: підприємств, залізниці, мостів, університетів, навіть проти звичайних житлових будинків», — сказав Зеленський.

Глава держави нагадав, що одна з цих російських ракет убила в Одесі одразу трьох людей: тримісячну дівчинку Кіру, її маму та бабусю. Три покоління однієї родини, зауважив Зеленський.

«Коли росія розпочала повномасштабну війну, Кірі був лише місяць. Що вона встигла побачити у своєму житті? І що її вбивство додало до впливу росії?» — сказав він.

Внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україні зазнали поранень 488 дітей, загинули — 263 дитини. Однак ці дані не остаточні. За останню добу, 8 червня, прокурори не підтвердили нових фактів загибелі дітей, однак підтвердили поранення 10 дітей у Харкові.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему

Останні матеріали