9 Червня 2022
Новини

Польща вже відправила Україні зброї й техніки на $2 млрд

Польща вже відправила Україні зброї й техніки на $2 млрд
Україна отримала від Польщі з початку повномасштабного вторгнення росії понад 240 танків та майже 100 одиниць бронетехніки.
Загалом вартість надісланої техніки та зброї — два мільярди доларів. Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда в інтерв'ю BILD, яке було опубліковане 9 червня.

«Україна потребує важкого озброєння, танків… Я говорив із президентом [Володимиром] Зеленським два дні тому. Він знову попросив мене [про зброю]», — розповів Дуда.

Каже, що Україна вже отримала від Польщі понад 240 танків, майже 100 одиниць бронетехніки та озброєння. Також боєприпаси та ракети. Загалом відправили зброю на 2 млрд доларів.

«Це величезні витрати [для Польщі], але ми розуміємо потребу [України]... Ми передали більшість зброї нашої армії. Це не були запаси, які ми мали на складах. Ми передали наші танки та бронетехніку», — наголосив президент Польщі.

Дуда також закликав усіх, хто має можливість, давати Україні артилерію. За його словами, це єдиний засіб, щоб стримати армію росії.

До слова, 22 травня президенти України та Польщі Володимир Зеленський та Анджей Дуда виступили у Верховній Раді. Дуда став першим іноземним лідером, який приїхав до Києва, щоб особисто виступити перед українським парламентом. Він наголосив, що Польща зробить усе можливе, аби допомогти Україні стати членом Європейського Союзу.

Польща активно підтримує виділення зброї Україні та введення нових санкцій проти росії. Також Польща надає гуманітарну допомогу українським вимушеним переселенцям.

За даними ООН, станом на 1 червня травня з України виїхали понад 6,9 мільйона громадян. Більшість із них рушили саме до Польщі — 3,6 мільйона людей. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, польща
В тему