8 Червня 2022
Новини

Україна отримає від Світового банку $1,49 млрд

Україна отримає від Світового банку $1,49 млрд

Україна отримає як допомогу від Світового банку додаткове фінансування у розмірі $1,49 млрд.

Про це повідомляє пресслужба Світового банку.

Гроші виділять у межах проєкту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні». Кошти спрямують на виплати зарплатні державним службовцям та вчителям.

Проєкт отримав фінансові гарантії від Великої Британії, Нідерландів, Литви та Латвії, паралельне фінансування від Італії та очікувані майбутні гарантії, зокрема від Данії. Проєкт також співфінансується із внесків у новий багатосторонній донорський трастовий фонд (MDTF) від кількох держав, включаючи Швейцарію.

«Група Світового банку продовжує вживати швидких заходів, щоб підтримати Україну та її народ у час війни, яка руйнує країну», – сказав президент Групи Світового банку Девід Малпас.

За його словами, попри війну, Світовий банк працює з партнерами-донорами, щоб мобілізувати необхідну фінансову підтримку, та використовуючи гнучкість різних існуючих фінансових інструментів, щоб допомогти забезпечити українців у постійному доступі до медичних послуг, освіти та соціального захисту.

Зазначається, що портфель проєктів Світового банку в Україні підтримує покращення державних послуг, які безпосередньо приносять користь звичайним людям у таких сферах, як водопостачання, каналізація, опалення, електроенергія, енергоефективність, дороги, соціальний захист, освіта та охорона здоров’я.

«Збереження цих основних послуг і здатності уряду їх надавати є важливими для запобігання подальшого погіршення умов життя та бідності в Україні, враховуючи вже завдані війною страждання людям», – зазначив регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі.

Уточнюється, що це нове фінансування є частиною пакету підтримки у понад $4 млрд, який мобілізує Світовий банк, дана сума також більша за попередньо заявлені $3 млрд. Майже $2 млрд із цих коштів вже було виплачено.

Із моменту приєднання України до Світового банку в 1992 році, зобов’язання Банку перед країною сягнули майже $16 млрд у близько 90 проєктах і програмах.

Нагадаємо, Світовий банк збирається спрямувати $12 млрд на подолання продовольчої кризи у світі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, гроші, допомога, війна з Росією
В тему