6 Червня 2022
Новини

В Україні за тиждень від COVID померли 34 людини, серед них є дитина

В Україні за тиждень від COVID померли 34 людини, серед них є дитина
В Україні минулого тижня було 34 смерті від коронавірусу, з яких - одна дитина.

Про це повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін на брифінгу 6 червня, - пише hromadske.

Загалом за минулий тиждень зафіксували приблизно 1600 випадків COVID-19 (і серед дорослих, і серед дітей). За словами Кузіна, багато медиків продовжують хворіти. Зменшення кількості підтверджених випадків санлікар пояснює не лише війною, а й сезоном — влітку зазвичай відбувається спад захворюваності.

Наразі в Україні переважає штам «Омікрон». «Поки що не зафіксовано критичного стану у самому штамі хвороби. Продовжується моніторинг штамів, які циркулюють країною», — зауважив санлікар.

Кузін каже, що на прифронтових територіях, де зруйновані заклади охорони здоров’я, працюють мобільні медичні бригади під егідою міжнародних організацій, які передають всю інформацію про розвиток і поширення COVID-19.

Раніше Кузін розповідав, що під час активної фази війни рівень тестування на коронавірус скоротився майже на 90%. Проте для українців все ще доступна достатня кількість вакцин — наприклад, у Києві є Pfizer та CoronaVac.

За словами Кузіна, після 24 лютого приблизно 60-65% точок, які раніше працювали над вакцинацією, припинили роботу. Менше з тим, наразі додатково працюють бригади, що вакцинують переселенців та людей із віддалених районів на заході України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, коронавірус, Надзвичайні події
В тему

Останні матеріали