30 Травня 2022
Новини

Україні не відправлять ракетні системи, що можуть досягти території росії

Україні не відправлять ракетні системи, що можуть досягти території росії
Ракетні системи, здатні завдавати ударів по рф, США не надсилатимуть Україні.
Раніше про це писали західні медіа. Про це заявив президент США Джо Байден журналістам, коли повернувся до Білого дому після вихідних у Делавері, цитує Reuters.

Про це стало відомо після того, як західні ЗМІ розповсюдили інформацію, що адміністрація Джо Байдена готується відправити до Києва передові реактивні системи великої дальності.

Як писав Reuters із посиланням на представників США та дипломатичних представництв, США та Україна обговорюють постачання далекобійної зброї, зокрема реактивних систем залпового вогню M142 (HIMARS), та обмеження її використання через можливу ескалацію, якщо удар буде завданий по глибокому тилу рф.

Видання зазначало, що під час цих переговорів США не ставлять чітких географічних обмежень на використання зброї, яка постачається українським силам. Але вони спрямовані на досягнення загального розуміння ризику ескалації.

Джерела зазначають, що адміністрація Байдена зокрема розглядає можливість постачання Києву високомобільної артилерійської ракетної системи M142 (HIMARS), дальність дії якої, залежно від боєприпасів, може досягати сотень кілометрів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна, сша
В тему