28 Травня 2022
Новини

росіяни відкрили у Маріуполі школу

росіяни відкрили у Маріуполі школу

російські окупаційні сили відкрили школу №65 в Маріуполі.

Про це повідомляє у телеграмі радник мера Маріуполя Петро Андрющенко (він не перебуває в окупованому місті).

«Задля того батьків примусили прибрати сміття, закрити вікна плівкою та навести вигляд ладу. Фактично набрано 9 класів різного віку по 35-45 дітей в кожному. В школі працює невелике крило по кількості класів. Харчування дітей немає. Електрика подається від одного генератора, тому де-факто освіта без будь-якої комп’ютерної техніки», – йдеться в його повідомленні.

Викладання, наголошує радник мера Маріуполя, російською: мова, література, математика.

Випускникам обіцяють видати «дипломи» «ДРН» та пропонують одразу вступ до низки російських ВНЗ, які знаходяться в дупі світу економічно депресивних регіонах та не користуються попитом росіян. Радянський союз повернувся до Маріуполя у всіх яскравих фарбах середньовіччя та тоталітаризму. Не вистачає лише перейменувати Маріуполь на Жданов та відновити бюст кату Ленінграда», – зауважив він.

Андрющенко також наголосив, що окупанти замість українських книжок вже приготували в Донецьку партію «зомбілітератури» для Маріуполя та Маріупольського району.

«Подарунок від політиків та регіонів росії днями з помпою та фанфарами буде передано в Маріуполь. Немає сумніву, що росія проводить роботу зі знищення української самоідентифікації дітей Маріуполя. Якщо сучасний нацизм має якусь іншу форму – то я не знаю, яку», – зауважив він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, маріуполь, школа
В тему