27 Травня 2022
Новини

Тарифи на газ і тепло під час війни не будуть рости для населення, - «Нафтогаз»

Тарифи на газ і тепло під час війни не будуть рости для населення, - «Нафтогаз»
У «Нафтогазі» назвали маніпуляцією інформацію про те, що «в Україні ціна на опалення буде підвищена втричі».
Вони переконують, що тарифи на газ та тепло для населення залишаться незмінними. Про це пише пресслужба «Нафтогазу».

Там розповіли, що 10 травня на засіданні уряду погодили проєкт закону щодо постачання газу та тепла під час воєнного стану, який, з-поміж іншого, передбачає запровадження мораторію на підвищення цін на природний газ і тарифів на тепло.

У законопроєкті йдеться про те, що частина міжнародної фінансової допомоги для України буде використана для стримування тарифів. Цими коштами компенсуватимуть різницю між економічно обґрунтованими і поточними тарифами, зокрема для теплокомуненерго (ТКЕ). Механізм також дасть можливість ТКЕ платити «Нафтогазу» за газ за новими цінами та погасити прострочену заборгованість.

Раніше низка ЗМІ з посиланням на свої джерела написала, що газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» у межах трирічних договорів планує підвищити ціни на газ для підприємств теплової комунальної енергетики (ТКЕ) більш ніж утричі — до 29,392 тисячі гривень за 1 тисячу кубометрів (з ПДВ, з урахуванням тарифу на послуги транспортування та коефіцієнта, що застосовується під час замовлення потужності на добу наперед).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: ціна на газ, нафтогаз, газ, опалення, війна з Росією, економіка
В тему