25 Травня 2022
Новини

Жорсткі бої за Сєвєродонецьк і «прильоти» в Авдіївку: як минула ніч в областях України

Жорсткі бої за Сєвєродонецьк і «прильоти» в Авдіївку: як минула ніч в областях України
Деякі регіони України російські війська обстрілювали 24 травня та в ніч проти 25 травня, проте у більшості областей доба минула відносно спокійно.

Про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій.

Сумщина: артобстріл з території росії та ракетний авіаудар з літака, який не перетинав державний кордон — запуск був з території росії. Внаслідок цього постраждали приблизно 20 будинків мирних мешканців Краснопілля та лінії електропередач. Половина селища лишається без електроенергії. Поранених, за попередніми даними, немає.

Дніпропетровщина: були три ракетні удари по Кривому Рогу — влучили у промислове підприємство. Там зараз сильні руйнування. Про постраждалих уточнюється. Також були обстріли Широківської та Апостолівської громад, що на межі з Херсонщиною. Апостолове частково без світла. Люди не постраждали.

Запорізька область: сьогодні зранку російські війська запустили чотири крилаті ракети по Запоріжжю — одну з них збила українська ППО. Наразі фахівці обстежують уражену територію. Детальна інформація уточнюється. 

Харківщина: у Харкові ніч минула з поодинокими обстрілами, постраждалих немає. Протягом доби по області внаслідок обстрілів було четверо поранених: Дергачі — 1 людина, Савинці та Шевченкове — 3 людини. У Дергачах один мешканець загинув.

Луганщина: жорсткі бої за Сєвєродонецьк, постійні мінометні обстріли. Зруйновані два будинки в Сєвєродонецьку. По чотири — в Новодружеську, Врубівці та Комишувасі, по три — у Золотому та Тошківці, по два — в Катеринівці та Нирковому, один — в Гірському.

Зранку за підтримки артилерії російські окупанти ведуть наступ на Сєвєродонецьк. За добу в області 6 загиблих і 8 поранених цивільних.

Донеччина: ситуація в регіоні гостра, але контрольована ЗСУ. Ускладнення на Лиманському напрямку — бої вже точаться у самому Лимані. Авдіївська військова адміністрація: всю ніч місто та лінія фронту навколо міста під обстрілами, багато прильотів, пожеж.

Попри вкрай тяжкі обстріли й атаки, тримаються Вугледар, Мар'їнка і Красногорівка. За добу в області — 12 загиблих і 10 поранених цивільних.

Миколаївщина: ввечері та вночі знову від обстрілів страждала Широківська громада. Пошкоджень і потерпілих немає, обстріли були за межами населених пунктів. Вночі ворог знову обстріляв Миколаїв з РСЗВ «Смерч». Інформація щодо пошкоджених об’єктів та постраждалих уточнюється.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему