25 Травня 2022
Новини

росіяни перетворили Маріуполь у місто-привид

росіяни перетворили Маріуполь у місто-привид

Маріуполь залишається найгарячішою точкою на Донеччині. Місто зруйноване російськими окупантами. Відродити його найближчим часом неможливо. Ситуація там надзвичайно складна. Маріуполь - на межі епідемічної та екологічної катастроф.

ТСН.ua зібрав усе, що відбувалося в Маріуполі за минулу добу, 24 травня.

У Маріуполі, який майже знищили окупанти держави-терористки Росії, продовжують виявляти тіла загиблих мешканців. Під час розбирання завалів багатоповерхівки в районі приміської АЗС-2, що на проспекті Миру, в підвалі знайшли близько 200 тіл загиблих. Усі вони з високим ступенем розкладання. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Вчителька англійської мови з Маріуполя розповіла, як пройшла фільтраційний табір та змогла виїхати з міста. Утім, жінка ще перебуває на непідконтрольній території, тому з міркувань безпеки її ім'я не називаємо.

"У жіночому наметі було дві жінки, які нас опитували. Перше запитання – чи є татуювання. У мене його не було, тому я нічого не показувала. А інші, мабуть показували, у кого вони були. Я не знаю, що саме запитують про татуювання. Також запитують, чи є хтось із знайомих та родичів, військові, чи є знайомі, які працюють, або працювали у поліції, і ДСНС. Їх, як я розумію, цікавлять контакти. Вже в останньому наметі у людей перевіряють телефони", – розповідає вчителька.

Мама та бабуся дружини українського актора Тараса Цимбалюка на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну жили в Маріуполі. Артист говорить, що вони з Тіною вмовляли їх виїхати звідти, утім – рідні не захотіли покидати своїх домівок.

Бабуся та мама дружини Цимбалюка вважали, що все минеться, а у їхньому рідному Маріуполі не будуть відбуватися такі жахливі речі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, маріуполь, війна з Росією
В тему

Останні матеріали