20 Травня 2022
Новини

росіяни продовжують обстрілювати Сєвєродонецьк: попри це в лікарні працюють кілька медиків

росіяни продовжують обстрілювати Сєвєродонецьк: попри це в лікарні працюють кілька медиків
На Луганщині рашисти продовжують обстрілювати Сєвєродонецьк.
Попри це, у місті продовжує працювати лікарня, де залишаються декілька лікарів та інші члени персоналу. Про це нам у коментарі повідомив голова Сєвєродонецької ВЦА Олександр Стрюк. 

«Ситуація складна, місто постійно обстрілюється. Зв'язку немає. Повідомлення про вбитих і поранених внаслідок обстрілів людей епізодично надходять від волонтерів, які переміщаються по місту, або людей, які пішки доходять до гуманітарного осередку», — сказав Стрюк.

У Сєвєродонецьку продовжує працювати лікарня, попри те, що її постійно обстрілюють. Напередодні, 19 травня, її теж досить сильно обстрілювали, зазначив Стрюк.

«Там залишилось декілька лікарів і декілька осіб медперсоналу середньої ланки. На теперішній час наша лікарня може надавати лише невідкладну допомогу: зробити перев'язки, знеболити. Надалі необхідно людей евакуйовувати в інші міста області», — розповів очільник ВЦА.

За словами Стрюка, люди, які продовжують залишатися в місті, почувають себе пригнічено, вони очікують коли буде тиша і спокій. Періодично людей намагаються продовжувати евакуйовувати.

Нагадаємо, окупанти не відмовляються від планів установити контроль над Донецькою та Луганською областями. Наразі російські війська ведуть наступальну операцію у районі Лисичанська та Сєвєродонецька. Вони зазнали втрат та змушені були відступити.

Внаслідок обстрілів 19 травня в регіоні загинули 13 людей: із них 12 — у Сєвєродонецьку та 1 — у Гірській громаді.

Також у населених пунктах області лише за вчора пошкоджено понад 60 будинків.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна на сході україни, луганськ
В тему

Останні матеріали