20 Травня 2022
Новини

рашиста, який вбив цивільного, просять виправдати

рашиста, який вбив цивільного, просять виправдати
російського військового Вадима Шишимаріна, який вбив цивільного чоловіка на Сумщині, адвокат просить виправдати.
Свою позицію він аргументує тим, що окупант виконував наказ. Про це він заявив під час судового засідання, яке транслювало «Суспільне».

Адвокат Віктор Овсянніков вважає, що Шишимарін під тиском виконав наказ іншого військового, на прізвище Куфаков, якого вважав старшим за званням. За його словами, на затриманого кричали та погрожували. Також адвокат робить висновок, що його підзахисний робив не прицільні постріли, а, отже, не мав наміру вбити цивільного. 

«Він виконав наказ, хоч і злочинний наказ. І він вбив цивільну людину», — сказав Овсянніков.

Адвокат просить взяти до уваги те, що російський військовий виховувався у багатодітній родині, а також те, що він здався у полон добровільно та «не завдав більше жодної шкоди».

«Я вважаю, що Шишимарін невинуватий в скоєнні того злочину, який йому інкримінують», — заявив адвокат і попросив виправдати російського військового.

В останньому слові Шишимарін вибачився за те, що зробив. За його словами, він дуже нервував, коли стріляв у цивільного чоловіка й не хотів його вбивати, але «так сталося».

«Я шкодую. Я щиро каюсь. Я не відмовляюся і готовий прийняти всі заходи, які будуть», — сказав росіянин.

Прокуратура просить для Шишимаріна довічне ув'язнення. Суд оголосить вирок у справі 23 травня.

Нагадаємо, 21-річний сержант Вадим Шишимарін є командиром відділення 4-ї танкової Кантемирівської дивізії Московської області. Його звинувачують ?у вбивстві мирного мешканця на Сумщині — 62-річного Олександра Шеліпова.

За даними слідства, 28 лютого 2022 року Шишимарін убив Шеліпова в селищі Чупахівка Сумської області. Загиблий тоді вів узбіччям дороги велосипед. Перед цим колону, в якій був Шишимарін, розбили ЗСУ. Втікаючи, він ще з 4 окупантами обстріляли з автоматів приватний автомобіль і захопили його. На вкраденій машині з пробитими колесами російські військові заїхали в село.

Як зазначає слідство, дорогою вони побачили чоловіка, який повертався додому та говорив телефоном. Один із військових наказав сержанту вбити цивільного, щоб він не повідомив про них ЗСУ. Той зробив декілька прицільних пострілів через відкрите вікно автомобіля з автомата Калашникова у голову 62-річного потерпілого. Чоловік помер на місці лише за кілька десятків метрів від свого будинку. 

Шишимарін визнав свою провину. Дружина загиблого цивільного заявила, що чекає на довічне ув'язнення, але не проти обміняти обвинуваченого на захисників Маріуполя.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, суд, адвокат
В тему