20 Травня 2022
Новини

На Київщині затримали чоловіка, який допомагав росіянам: що робив

На Київщині затримали чоловіка, який допомагав росіянам: що робив
На Київщині в березні чоловік співпрацював із російськими військовими, що захопили Бучанський район.

Нині він під вартою та йому загрожує довічне ув'язнення. Про це повідомляє Нацполіція.

Слідчі встановили, що в березні 2022 року житель села Луб'янка Бучанського району співпрацював з окупантами. Він передавав росіянам інформацію про місця проживання військових, які брали участь у війні на Донбасі з 2014 року, та інших людей, які мали вогнепальну зброю та могли чинити опір ворогу. Підозрюваний здав інформацію щодо одного з учасників війни на Донбасі. Після чого ветерана катували.

Також, за даними слідства, підозрюваний добре знав місцевість Бучанського району, тож показував російським військовим у лісосмугах вигідні позиції для розташування військової техніки, з якої потім обстрілювали позиції ЗСУ та мирні території України.

Під час обшуків українські правоохоронці вилучили у жителя Луб'янки формений одяг, радіоелектронні засоби зв'язку, карти Київщини з відмітками місцевості тощо. Крім того, чоловік мав продовжувати співпрацювати з окупантами: він намагався потрапити до лав ЗСУ, щоб передавати інформацію ворогу.

Чоловіка підозрюють за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу (державна зрада). За це йому загрожує від 15 років ув'язнення або довічне ув'язнення. Наразі суд обрав йому запобіжний захід — тримання під вартою

Нагадаємо, в Міноборони 2 квітня повідомили, що вся Київська область звільнена від окупантів. Зокрема, 28 березня українські військові повністю взяли під контроль Ірпінь, а 31 березня — Бучу та всю Бучанську громаду.

На звільнених територіях виявляють докази масових убивств цивільного населення: журналісти й представники влади почали публікувати відео та фотографії загиблих, які лежать просто на вулицях.

Станом на 4 травня правоохоронці вже знайшли та встановили особи 1 235 загиблих на Київщині, повідомляв начальник поліції області. Ще не ідентифікували 282 померлих. Більшість людей загинули від вогнепальної зброї.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, київ
В тему

Останні матеріали