17 Травня 2022
Новини

Деталі прощання з Кравчуком

Деталі прощання з Кравчуком

У Києві в Українському домі 17 травня прощаються з першим президентом незалежної України Леонідом Кравчуком.

Про це пише "Українська правда".

Церемонія прощання проходить в Українському домі, розташованому на Європейській площі у центрі столиці.  

На центральному вході тіло першого президента України зустрічали мер Києва Віталій Кличко, міністр культури Олександр Ткаченко, Олександр Мороз та брати Григорій та Ігор Суркіси.

Прощання почалося об 11:00. Згодом віддати останню шану Леоніду Кравчуку приходили міністр оборони Олексій Резніков, чинний президент України Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська.

Колишні президенти, за винятком Віктора Януковича, також провели Кравчука в останню путь. Попрощатися з першим президентом України прибули другий, третій та п’ятий президенти: Леонід Кучма, Віктор Ющенко, Петро Порошенко. Сумний привід привів в Україну й братів Суркісів, які виїжджали за кордон.

88-річний Леонід Кравчук помер у Мюнхені (Німеччина), де був на лікуванні.

Довідка: Леонід Макарович Кравчук – перший президент незалежної України, останній голова Верховної Ради УРСР та голова Верховної Ради України. 

В останній рік своєї діяльності Кравчук вів мирні переговори в мінському форматі: у липні 2020 року на громадських засадах став головою української делегації в Тристоронній контактній групі.

Він – Герой України, кавалер ордена Свободи, повний кавалер ордена князя Ярослава Мудрого.

Нагадаємо, перший президент незалежної України Леонід Кравчук помер 10 травня після тривалої недуги. У кінці червня 2021 року стало відомо, що Кравчук переніс операцію на серці. Тоді стан його здоров'я не коментували.

Наприкінці липня повідомлялось, що Кравчук після операції на серці потрапив до реанімації.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: київ, смерть
В тему