17 Травня 2022
Новини

росіяни хочуть віддати Маріуполь «кадировцям»

росіяни хочуть віддати Маріуполь «кадировцям»

Для залякування та придушення спротиву місцевих, які залишилися у Маріуполі, окупанти планують віддати місто разом із портом "кадировцям".

З початку повномасштабного вторгнення російські окупанти намагалися стерти Маріуполь з лиця землі. Однак зараз відкриваються й інші плани ворога на колись квітуче та розвинуте "місто Марії". Про них розповів радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

За його словами, наступні кроки окупантів потрохи стають зрозумілими. Мова не лише про те, що ворог хоче зробити з містом, а й кого призначать умовним "куратором його відновлення".

Зазначають, що "кадировці" матимуть право мародерства.

Сьогодні, 17 травня, з'явилося й часткове підтвердження цієї інформації. У Маріуполі вперше відбулася робоча зустріч за участю окупаційної "адміністрації". Також там були присутні депутат російської Держдуми Дмитро Саблін, який є куратором окупації Маріуполя з 2014 року, а також Адам Делімханов і Ахммед Долгаєв, що є частиною політичної влади Чечні.

Вони цинічно обговорювали плани щодо "відновлення Маріуполя". Однак, Петро Андрющенко зауважив, що насправді ця зустріч більше нагадувала оцінку та інвентаризацію того, що залишилося. "Кадировці" ж на ній поводилися, як господарі.

"Тож, один з можливих сценаріїв почав реалізовуватися. Продовжуємо слідкувати за розвитком подій", – підсумував Андрющенко.

Нагадаємо, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук розповіла, що гуманітарна операція з порятунку захисників Маріуполя триває. 16 травня з комбінату "Азовсталь" почали евакуйовувати оборонців Маріуполя. Зокрема, 53 важкопоранених військових вивезли до медичного закладу в Новоазовську. Звідти їх мають повернути на підконтрольну Україні територію через процедуру обміну.

Тим часом росіяни роблять усе можливе, щоб цивільні маріупольці не могли вибратися з-під їхньої окупації. Вони посилили контррозвідувальні заходи і тепер ті, хто хоче виїхати з міста, повинні мати спеціальні перепустки. Отримати їх непросто.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, маріуполь
В тему