16 Травня 2022
Новини

рашисти намагаються заблокувати вихід з бункерів на «Азовсталі»

рашисти намагаються заблокувати вихід з бункерів на «Азовсталі»

У Маріуполі рашисти намагаються зайти або заблокувати вихід з бункерів заводу "Азовсталь", де тримають оборону українські захисники.

Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"Маріуполь. Азовсталь. Головне. росіяни не припиняють спроб зайти або заблокувати вихід з бункерів. Більшість наземних дій ними ведуться на периметрі заводу. Ніякого глобального наближення не відбувається, саме через те зростає щільність обстрілів", - написав Андрющенко.

Він також назвав "черговим фейком" інформацію розповсюджену бойовиками "ДНР" про те, що нібито 10 "азовців" здалися у полон.

"Якщо "довіряти" джерелам окупантів, то вони вже рази три брали всіх в полон в Маріуполі", ­– підсумував Андрющенко.

Нагадаємо, 15 травня радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що російські військові застосували проти захисників на "Азовсталі" чи то запалювальні снаряди, чи то фосфорні бомби. Маріуполь російські війська заблокували майже на початку війни – 1 березня. З кінця квітня українські захисники Маріуполя заблоковані на заводі "Азовсталь": це представники полку Нацгвардії "Азов", морські піхотинці, прикордонники, поліцейські.

Мирних жителів з заводу евакуювали, але всі варіанти евакуації бійців росія відкидає, хоча Туреччина готова вивезти їх морем і гарантувати, що до кінця війни ті не братимуть участі в бойових діях в Україні. У підземеллях заводу "Азовсталь", який штурмують російські військові, в антисанітарних умовах, без медикаментів, води та їжі залишаються близько 600 поранених. Українська влада домовляється про евакуацію хоча б 60 найважчих.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, маріуполь
В тему