16 Травня 2022
Новини

Яка ситуація в областях України зранку 16 травня

Яка ситуація в областях України зранку 16 травня
На Волині, Закарпатті, Рівненщині, в Івано-Франківській, Чернівецькій, Одеській, Вінницькій, Запорізькій, Тернопільській, Львівській, Хмельницькій областях, на Житомирщині, Дніпропетровщині, Кіровоградщині, Черкащині, Чернігівщині, Київщині, Сумщині та Полтавщині ніч проти 16 травня минула відносно спокійно.
Втім, низку областей окупанти продовжували обстрілювати і 15 травня, і вночі 16-го. Про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій станом на 8:00 16 травня.

Так, у Харкові внаслідок обстрілів росіян протягом доби було поранено чотирьох людей у Шевченківському районі та районі Салтівки. Окупанти били по Чугуївському району (там двоє поранених), а також Дергачах і Барвінковому (там постраждалих немає). На Ізюмському напрямку тривають бої.

На Луганщині 15 травня відбувалися масовані обстріли Сєвєродонецька. З артилерії та систем залпового вогню били по Лисичанську, Привіллі, Новодружеську, Рубіжному, Воєводівці і Білогорівки. Внаслідок обстрілу сєвєродонецької лікарні двоє людей загинуло, ще 9 поранені, зокрема й одна дитина. У ніч проти 16 травня відбувалися обстріли Сєвєродонецька та Лисичанська. Наслідки зараз уточнюють.

На Донеччині ситуація залишається гострою, але контрольованою. Тривають інтенсивні обстріли по всій лінії зіткнення. Зокрема, росіяни намагаються вивести з ладу промислові об'єкти: 16 травня обстріляли фенольний завод у Нью-Йорку, а трохи пізніше — вкотре обстріляли Авдіївський коксохімічний завод. Окрім того, 16 травня окупанти влаштували артпідготовку та два авіанальоти по Новомихайлівці.

Вранці у Миколаєві пролунала серія сильних вибухів через ракетні удари та удари з реактивних систем залпового вогню окупантів по житлових кварталах міста. За попередньою інформацією, внаслідок обстрілу спалахнув автомобіль та меблевий салон, поранена одна людина. 

Також на Миколаївщині вдень і ввечері 15 травня обстрілювали Широківську громаду, є пошкоджені будинки і поранені мирні мешканці. У Березнегуватській громаді вдень і ввечері 15 травня були обстріли: двоє людей загинули, один поранений, також пошкоджені житлові будинки.

На Херсонщині ситуація стабільно критична, окупанти продовжують обстріл населених пунктів та позицій ЗСУ на підконтрольних Україні територіях. Бойові дії тривають поблизу Херсона та у громадах, які розташовані на кордоні із Зеленодольським, Кривим Рогом, Снігурівкою та Миколаєвом.

Місцеві жителі повідомляють про значні пошкодження та зруйновані будинки, школи, дитячі садочки, знищену й заміновану дорожну інфраструктуру.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему