13 Травня 2022
Новини

Ситуація на «Азовсталі»: рашисти всю ніч штурмували будівлі заводу

Ситуація на «Азовсталі»: рашисти всю ніч штурмували будівлі заводу

Територію "Азовсталі" рашисти протягом усієї ночі 13 травня обстрілювали з артилерії й авіації.

Наразі триває штурм меткомбінату російської піхоти на бронетехніці. Про це інформує заступник командира полку "Азов" Святослав Паламар, позивний "Калина" у коментарі для УП.

"Цілу ніч тривали обстріли. Авіаційні та артилерійські. Продовжується штурм заводу за допомогою піхоти. Тобто піхота штурмує за допомогою бронетехніки та танків, артилерійських обстрілів", - зазначив Калина.

Нагадаємо, зранку 13 травня Генштаб ЗСУ та радник мера Маріуполя Петро Андрющенко підтвердили, що піхота росіян продовжують штурмувати завод "Азовсталь". Уночі віце-прем’єр-міністерка Ірина Верещук заявила, що наразі тривають переговори з окупантами щодо евакуації важкопоранених. Міжнародний комітет Червоного Хресту готовий провести евакуацію.

Попри нищівні обстріли й блокування росіянами виходів із підземних бункерів "Азовсталі", українські захисники продовжують завдавати ворогу суттєвих втрат в особовому складі й техніці. російські окупанти відмовились щодо процедури extraction захисників Маріуполя морем до нейтральної країни. Також вони сказали, що після вивезення всіх цивільних із бункерів, у них, мовляв, "розв’язані руки".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, маріуполь
В тему