13 Травня 2022
Новини

У чому важливість острова Зміїний у ході війни

У чому важливість острова Зміїний у ході війни
Стратегічне значення як для України, так і для рашистів має острів Зміїний у Чорному морі.
Він дозволяє контролювати надводну та певною мірою повітряну обстановку на півдні України. Про це повідомив голова Головного управління розвідки Міністерства оборони України, генерал-майор Кирило Буданов в етері телемарафону, цитує відомство.

Також, за його словами, острів Зміїний стратегічно важливий з точки зору можливості висадки росією тактичного морського десанту. Буданов каже, що теоретично це єдиний регіон, через який російські війська можуть спробувати висадити десант на територію «Придністров'я».

А ще той, хто контролює острів, може будь-якої миті заблокувати рух цивільних суден в усіх напрямках на південь України, зауважив глава розвідки.

«Острів Зміїний — це територія України, і ми її будемо деокуповувати й боротися за неї стільки, скільки нам буде потрібно», — переконує він.

І додає, що це стратегічно важлива точка, щоб відкрити торгові морські шляхи, завозити Україні зброю та виключити будь-які можливі воєнні дії росії на території «Придністров'я», з якої ворог може атакувати західну частину України.

Нагадаємо, українські військові регулярно звітують про знищення росіян та російської техніки на острові Зміїний та біля нього. Наприклад, 7 травня оперативне командування «Південь» повідомляло про ліквідацію на острові зенітно-ракетного комплексу «Тор», який уже був готовий до застосування. А 8 травня українські військові за допомогою «Байрактарів» запобігли висадці російського морського десанту на Зміїний.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, одеса, чорне море
В тему

Останні матеріали