12 Травня 2022
Новини

Постачання зброї Україні може перерости у ядерну війну, - медведєв

Постачання зброї Україні може перерости у ядерну війну, - медведєв

Заступник голови Радбезу рф дмітрій медведєв заявив, що можливість переходу в повноцінну ядерну війну підвищують накачування країнами НАТО України зброєю.

Про це він написав у Telegram.

"На порядок денний щосили намагаються запровадити тезу про те, що росія лякає світ ядерним конфліктом. В умовах розв'язаної західними країнами proxy war з росією хочу гранично ясно ще раз артикулювати й так очевидні всім розумним людям речі:

  1. Накачування країнами НАТО України зброєю, підготовка її військ до використання західної техніки, відправлення найманців та проведення навчань країн Альянсу біля наших кордонів підвищують ймовірність прямого та відкритого конфлікту НАТО з росією.
  2. Такий конфлікт завжди має ризик переходу в повноцінну ядерну війну", - написав медведєв.

Він додав, що це буде "катастрофічним для всіх сценарієм". Він також радить світовим лідерам "думати про наслідки і не захлинутися слиною у русофобії".

На думку очільниці національної розвідки США Евріл Гейнс, російський президент владімір путін готовий застосувати тактичну ядерну зброю на території України, якщо поразку його військ в Україні неможливо буде приховати. За даними видання Financial Times, західні уряди вже сумніваються в готовності росії до ядерної ескалації, а тому пришвидшили постачання важкого озброєння в Україну.

Керівництво Північноатлантичного альянсу не має даних, що росія готує ядерний удар по Україні. Директор ЦРУ Вільям Бернз так само заявив про відсутність наочних доказів підготовки ядерного удару по Україні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, нато, зброя, Україна
В тему