12 Травня 2022
Новини

На Київщині рашисти зі спини розстріляли двох цивільних: CNN опублікувало відео 18+

На Київщині рашисти зі спини розстріляли двох цивільних: CNN опублікувало відео 18+
Двох беззбройних цивільних жителів Київщини 16 березня зі спини розстріляли російські солдати.
Офіс генпрокурора розслідує це вбивство як воєнний злочин. Про це повідомляє CNN.

У березні російські війська окупували частину Київської області та намагалися захопити Київ, у регіоні тривали важкі бої. Журналісти отримали відео з декількох камер спостереження, які зафіксували момент вбивства двох мирних чоловіків.

Так, п'ятеро російських солдатів намагаються проникнути до автосалону на околицях Києва: стріляють по замках та розбивають скло. Власник підприємства підходить до військових із піднятими руками. Ті обшукують його. Потім підходить охоронець автосалону — 68-річний Леонід Пляц (про це розповіла його донька), його теж обшукують.

Відповідно до відео, цивільні мали коротку розмову з окупантами, потім солдати розвернулись, а двоє чоловіків почали іти до свого посту охорони. Тоді принаймні двоє російських солдатів стають позаду чоловіків та відкривають по них вогонь.

Камери спостереження зафіксували, як російські солдати розграбовують салон. У цей час Леонід Пляц ще був живий. На відео показано, як він із зусиллям встає на ноги, зав'язує щось схоже на джгут на стегно та рухається до сторожового посту.

Він бере телефон, щоб викликати допомогу. До нього вирушають добровольці, але вони не встигають врятувати чоловіка.

В Офісі генпрокурора повідомили, що розслідують вбивство двох цивільних як воєнний злочин. Журналісти зверталися по коментар до російського міноборони, але не отримали відповіді.

Обережно, відео містить сцени насильства та може шокувати

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Відео T1.ua, київ
В тему