11 Травня 2022
Новини

Киця хоче — кіт не може: розвідка про те, як путін зіткнувся з реальністю

Киця хоче — кіт не може: розвідка про те, як путін зіткнувся з реальністю
терористи путін

Розвідка США вважає, що війна Росії в Україні, ймовірно, стане більш непередбачуваною та ескалаційною.

Це може включати введення воєнного стану, переорієнтацію промислового виробництва або потенційно ескалаційні військові дії. Про це повідомила директорка національної розвідки Конгресу США Авріл Хейнс, інформує CNN.

На її думку, наступний крок буде важко передбачити частково тому, що Путін стикається з невідповідністю між його амбіціями та поточними звичайними військовими можливостями Росії, тож що ситуація на місці може підвищити ймовірність того, що президент Путін звернеться до більш радикальних засобів.

Авріл Хейнс повідомила, що розвіддані свідчать про те, що Путін не звернеться до використання ядерної зброї, якщо не відчує екзистенційну загрозу для Росії.

Розвідка також вважає, що цілі Путіна виходять далеко за межі східного Донбасу.

"Навіть якщо вони будуть успішними, ми не впевнені, що боротьба на Донбасі ефективно завершить війну", - сказав Хейнс.

У найближчій перспективі, за словами Хейнс, Путін хоче захопити дві східні області – Донецьку та Луганську, контролювати місто Херсон і потенційно розширити сухопутний міст навколо південної сходинки країни до Придністров’я.  Але для того, щоб досягти Придністров’я, Путіну потрібно розпочати повну мобілізацію всередині Росії, чого він досі не зробив.

"Оскільки і Росія, і Україна вірять, що можуть продовжувати прогрес у військовій сфері, ми не бачимо життєздатного шляху переговорів, принаймні в короткостроковій перспективі", – сказала Хейнс.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Світ, росія, володимир путін
В тему