31 Березня 2022
Новини

російські терористи обстріляли колону волонтерів, є загиблий

російські терористи обстріляли колону волонтерів, є загиблий

Під Черніговом російська військові розстріляли колону волонтерів. Зазначається, внаслідок обстрілу одна людина загинула та четверо поранено.

Омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що п'ять автобусів потрапили під прицільний вогонь ворога, коли намагалися проїхати в оточене місто, щоб евакуювати людей. Повідомляється, що в автобусі перебували лише цивільні волонтери.

Також внаслідок обстрілу одна людина загинула та четверо отримали поранення.

Окрім того, одному з автобусів вдалося втекти на пробитих шинах. Однак, водія поранено, його доправили до лікарні.

"Окупанти не дають щонайменшої можливості вивезти мирне населення з блокованого Чернігова, фактично тримаючі десятки тисяч людей як заручників, без їжі, води, тепла", - написала Денісова.

За її словами, такі дії окупантів є черговим військовим злочином проти людяності згідно зі статтями 7 та 8 Римського статуту міжнародного кримінального суду.

"Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти вчинення РФ військових злочинів і злочинів проти людяності та порушень прав людини в Україні", - йдеться у повідомленні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією
В тему