10 Травня 2022
Новини

Одночасно чотири російські губернатори подали у відставку: що відомо

Одночасно чотири російські губернатори подали у відставку: що відомо
У відставку 10 травня подали губернатори Томської, Кіровської, Саратовської областей та Республіки Марій Ел.
Водночас глава Рязанської області заявив, що не буде балотуватися на новий термін. Про це повідомляють «Медуза» та «РИА Новости».

Так, очільник Томської області Сергій Жвачкін пояснив своє рішення бажанням дати дорогу молодим і навіть заявив, що його відставку нібито підтримав президент володимир путін. Він перебував на цій посаді понад 10 років.

«20 січня мені виповнилося 65. І хоча всі чоловіки в душі хлопчаки, я все-таки один із найдоросліших губернаторів у країні. І, звичайно, треба давати дорогу молодим», — пояснив Жвачкін.

Губернатор Кіровської області Ігор Васильєв пояснив рішення тим, що скоро закінчується термін його повноважень. Він також сказав, що відставку підтримав путін. Яка причина відставки глави Республіки Марій Ел Олександра Євстіфєєва, видання не повідомляє.

Голова Саратовської області Валерій Радаєв зазначив, що планує зосередитись на іншому напрямі роботи. Водночас очільник Рязанської області Микола Любімов заявив, що не буде балотуватися на новий термін. Його повноваження закінчуються восени 2022 року. Причину посадовець теж не назвав, але уточнив, що сподівається бути корисним країні на новій посаді.

Це вже не перші рішення про відставку серед російських чиновників з початку повномасштабного вторгнення в Україну. Наприклад, у березні спецпредставник володимира путіна з питань сталого розвитку Анатолій Чубайс покинув свою посаду та виїхав з росії. 

Джерела Bloomberg повідомляли, що рішення Чубайса пов'язане з незгодою щодо рішення путіна почати масштабну війну в Україні. Також покинути свою посаду хотіла очільниця Центрального банку Ельвіра Набіулліна, але путін запит про відставку не прийняв.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, росія
В тему