10 Травня 2022
Новини

Білорусь розгортає «сили спецоперації» на кордоні з Україною для «безпеки»

Білорусь розгортає «сили спецоперації» на кордоні з Україною для «безпеки»
Про розгортання «підрозділів сил спецоперації» на кордоні з Україною оголосило Міністерство оборони Білорусі.

Про це йдеться у заяві відомства.

У білоруському Міноборони кажуть, що мають реагувати, бо ЗСУ нібито утворили угруповання на Південному операційному напрямі загальною чисельністю 20 тисяч людей.

«З метою забезпечення безпеки республіки Білорусь на Південному напрямку сили підрозділів сил спеціальних операцій розгорнуті на трьох тактичних напрямках», — йдеться у повідомленні.

Загалом у Білорусі скаржаться, що «США та їхні союзники» нарощують військову присутність біля кордонів. Кажуть, що в акваторіях Середземного та Балтійського морів нібито збільшилася кількість угруповань, які несуть крилаті ракети морського та повітряного базування, а в Польщі та країнах Балтії нібито збільшилась кількість авіаційних угруповань.

У британській розвідці раніше повідомляли, що в травні Білорусь проводить військові навчання. Вони відбуваються за звичайним графіком, проте росія може використати їх для стримування українських військ на півночі, не даючи їм переміститися для битви за Донбас.

Нагадаємо, Білорусь не відправила в Україну свої війська, але надала свою територію для російських військ, які здійснюють обстріли України. За підрахунками моніторингової групи «Беларускі Гаюн», з Білорусі по Україні запустили щонайменше 631 ракету.

Генштаб ЗСУ повідомляв, що в Білорусі лікуються російські окупанти, які отримали опромінення на Чорнобильській АЕС. Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко активно підтримує політику путіна.

Попри те, що низка країн та організацій запроваджують санкції і щодо росії, і щодо Білорусі у відповідь на агресію проти України, Організація з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) не вважає Білорусь стороною війни проти України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, білорусь, Україна
В тему