10 Травня 2022
Новини

Захисники Маріуполя відновили зв'язок із польовим госпіталем

Захисники Маріуполя відновили зв'язок із польовим госпіталем
У Маріуполі полк «Азов» відновив зв'язок із польовим госпіталем.
Проте на «Азовсталі» залишається багато поранених, яким потрібна евакуація. Про це повідомив заступник командира полку «Азов» Святослав «Калина» Паламар, - пише hromadske.

«Станом на зараз зв'язок з польовим шпиталем відновлено. Поранених є багато, їм потрібна негайна евакуація. Не можна затягувати цей процес. Пораненим потрібен нормальний догляд, достатня кількість медикаментів, харчування, свіже повітря. Дехто з поранених у вкрай важкому стані», — зазначив Паламар.

Українські захисники закликають світову спільноту відреагувати на ситуацію в Маріуполі та вжити необхідних заходів для порятунку поранених.

У Нацгвардії 10 травня заявили, що керівництво держави працює над застосуванням процедури екстракції щодо поранених бійців, медиків та військових, які продовжують захищати «Азовсталь» у Маріуполі.

Нагадаємо, 4 травня російські війська прорвались на територію «Азовсталі» — попри заяви росії, що завод вирішили взяти в облогу, а не штурмувати. Між українськими бійцями та окупантами тривають важкі бої.

У цей час Україна та росія за підтримки ООН домовились про евакуацію цивільних, які ховались у бомбосховищах заводу. Евакуація розпочалась 1 травня, а 7 травня українська влада повідомила про те, що вдалося вивезти всіх жінок, дітей та літніх людей.

В «Азові» не можуть бути впевненими, чи евакуювали всіх, оскільки немає спеціальної техніки, щоб розібрати завали. На території заводу є безліч загиблих серед цивільних та військових. Під час евакуації мирних мешканців загинули троє українських військових, ще шістьох було поранено. У Донецькій ОВА кажуть, що на заводі залишаються ще понад 100 цивільних.

Зеленський оголосив про підготовку евакуації з «Азовсталі» поранених та медиків. А виконувач обов'язків командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергій Волинський 27 квітня розповідав, що на заводі понад 600 поранених військових.

Напередодні, 9 травня, російські війська продовжували обстрілювати «Азовсталь». Окупанти здійснили для обстрілів 34 вильоти, зокрема 8 разів вилітали стратегічні бомбардувальники. Також тривають обстріли з кораблів, зі ствольної артилерії, танків, реактивних систем залпового вогню, реактивних установок тощо.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, маріуполь
В тему