10 Травня 2022
Новини

Маріуполець розповів рашистам про підземні тунелі на «Азовсталі»

Маріуполець розповів рашистам про підземні тунелі на «Азовсталі»
Маріупольцю, який передав ворогу інформацію щодо розташування підземних тунелів на «Азовсталі», повідомили про держзраду.
Чоловік був електромонтером з ремонту та обслуговування електроустаткування «Азовсталі». Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, підозрюваний передав військам рф інформацію про розташування підземних тунелів, сховищ та комунікацій на території металургійного комбінату «Азовсталь» у Маріуполі. З початку військової агресії рф тунелі використовували українські бійці, які тримають оборону міста та ведуть бойові дії з загарбниками, а також цивільні, які там ховалися.

Отриману інформацію окупанти зафіксували на відео та розповсюдили в інтернеті, аби провести пропагандистську діяльність та демотивувати бійців Маріуполя.

Оскільки чоловік продовжує перебувати на тимчасово окупованій військами рф території, про підозру йому повідомили заочно.

Маріупольцю закидають державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану, та колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 111, ч. 6 ст. 111-1 КК України). Йому загрожує позбавлення волі на 15 років або довічно з конфіскацію майна.

Нагадаємо, 4 травня російські війська прорвались на територію «Азовсталі» — попри заяви росії, що завод вирішили взяти в облогу, а не штурмувати. Між українськими бійцями та окупантами тривають важкі бої.

За підтримки ООН з заводу 1 травня почали евакуацію цивільних. 7 травня українська влада повідомила про те, що вдалося вивезти всіх жінок, дітей та літніх людей. Проте українські бійці не впевнені, що евакуювали всіх, оскільки немає спеціальної техніки, щоб розібрати завали. У Донецькій ОВА кажуть, що на заводі залишаються ще понад 100 цивільних.

У полку «Азов» повідомляють, що окупанти продовжують обстрілювати територію заводу, на «Азовсталі» дуже багато поранених, які потребують евакуації. Станом на 27 квітня розповідали про понад 600 поранених військових.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, маріуполь, прокуратура
В тему