4 Травня 2022
Новини

У Маріуполі російські загарбники готуються до «урочистостей» 9 травня

У Маріуполі російські загарбники готуються до «урочистостей» 9 травня
У Маріуполі рашисти прибирають вулиці від завалів та тіл загиблих - готуються до «урочистостей» 9 травня.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

За даними розвідки, у Маріуполь прибув перший заступник глави адміністрації президента росії, відповідальний за питання внутрішньої політики росії, Сергій Кирієнко. Він став новим російський куратором щодо тимчасово окупованих територій Донбасу.

Окупанти планують зробити Маріуполь центром «урочистостей» до 9 травня. Оскільки, як повідомляє розвідка, в окупованому Донецьку відмовляються від «святкувань» та «військового параду».

Щоб підготувати Маріуполь до «урочистостей», окупанти терміново прибирають центральні вулиці від завалів, тіл загиблих та нерозірваних російських боєприпасів.

Крім того, російські пропагандисти планують демонструвати сюжети про «радість» маріупольців від зустрічі з росіянами. Для підготовки пропагандистських сюжетів до Маріуполя приїжджав пропагандист Володимир Соловйов та так званий глава невизнаної «ДНР» Денис Пушилін.

Нагадаємо, понад два місяці місто заблоковане російськими окупантами. За оцінками місцевої влади, щонайменше 20 тисяч людей загинули в Маріуполі. Українські військові продовжують обороняти завод «Азовсталь». 1 травня звідти почалась евакуація цивільних людей. Також 2 травня виїхали люди з інших районів Маріуполя.

3 травня у Запоріжжя приїхала перша група цивільних українців, яким 1 травня вдалося залишити «Азовсталь» гуманітарним коридором. Перед приїздом евакуйованих Верещук розповіла, що з Маріуполя прямують 156 людей, проте не уточнила, чи йдеться лише про людей з «Азовсталі». На 4 травня заплановано наступний етап евакуації.

Частину мешканців примусово вивозять на територію невизнаної «ДНР» або до росії, у них забирають українські документи й відправляють у так звані фільтраційні табори.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, маріуполь
В тему