4 Травня 2022
Новини

Проти росії ЄС оголосив шостий пакет санкцій

Проти росії ЄС оголосив шостий пакет санкцій
Шостий пакет санкцій, який проти росії оголосили в Євросоюзі, стосуватиметься військового керівництва, причетного до звірств у Бучі, та поетапної відмови від російської нафти.

Про це президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн оголосила під час виступу в Європарламенті.

У документі буде перелік високопоставлених військових та інших осіб, які вчиняли військові злочини в Бучі на Київщині. Щодо них введуть обмеження. Наразі не вказується, які саме.

Також пропонується від'єднати від SWIFT три російські банки, зокрема найбільший — «Сбербанк». Крім того, на території ЄС заборонять працювати трьом великим російським державним мовникам, які поширюють пропаганду та брехню.

Єврокомісія пропонує заборонити імпорт російської нафти. «Це буде нелегко. Ми подбаємо про те, щоб поступово відмовитися від російської нафти», — сказала Урсула фон дер Ляєн.

The Wall Street Journal повідомляло, що, відповідно до нових санкцій, ЄС має відмовитися від закупівель російської сирої нафти протягом 6 місяців та припинити імпорт нафтопродуктів із росії до кінця 2022 року. Угорщині та Словаччині, які сильно залежать від імпорту нафтопродуктів, дадуть 20 місяців, щоби поступово зменшувати російський імпорт.

Щоб шостий пакет санкцій запрацював, його має затвердити Рада ЄС.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, санкції
В тему