3 Травня 2022
Новини

Борис Джонсон виступив перед ВРУ: що відомо

Борис Джонсон виступив перед ВРУ: що відомо
Перед Верховною Радою 3 травня у режимі онлайн виступив прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.
Він пообіцяв нову допомогу. Про це йдеться у відеотрансляції виступу, - пише hromadske.

Британський прем'єр вкотре засудив російські воєнні злочини, підтримав Україну та наголосив, що рішення почати війну «було найгіршою помилкою путіна». За його словами, у 2014 році на початку російської агресії Захід реагував занадто повільно.

«Ми тоді не збагнули це одразу і не змогли накласти потрібні санкції на володимира путіна, і ми більше не маємо права на повторення цієї помилки», — сказав Джонсон.

Прем'єр-міністр оголосив про новий пакет підтримки на 300 мільйонів фунтів стерлінгів. Зокрема, найближчими тижнями обіцяє надіслати протикорабельні ракетні системи, броньовані машини, радари для визначення артилерії, дрони і гуманітарну допомогу.

За словами Джонсона, його країна допомагає, «щоб зміцнити Україну настільки, щоб ніхто більше не насмілився зазіхати на неї» та зрештою зробить для перемоги України все можливе.

«Ви постали проти вбивчої агресії путіна, ви бороните своє право на самовизначення проти шаленого путінського реваншизму. Це демократія проти тиранії, це воля проти утисків, це право проти безправності, це добро проти зла. Саме тому Україна має перемогти. І переможе, коли ми бачимо героїзм українців, коли ми бачимо їхню сміливість і особисту мужність вашого провідника Володимира Зеленського. Ми знаємо, що Україна переможе», — сказав Джонсон.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, великобританія, вру
В тему