3 Травня 2022
Новини

На Миколаївщині знайшли трупи двох людей: їх катували

На Миколаївщині знайшли трупи двох людей: їх катували
На Миколаївщині розслідують вбивство двох місцевих жителів, тіла яких знайшли на території села Новофонтанка Баштанського району.

Їхні тіла виявили зі слідами вогнепальних поранень та катувань, в одного з чоловіків були зв'язані ноги, - повідомила Миколаївська обласна прокуратура.

Чоловіки були у спільній могилі, а біля неї — сліди перебування російських військових, зокрема фрагменти пакета від сухпайка російської армії.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни. За це може загрожувати від 8 років тюрми до довічного ув'язнення. Точну причину смерті чоловіків планують встановити за результатами судово-медичної експертизи.

З початку повномасштабної війни в Україні почали фіксувати факти воєнних злочинів окупантів, серед яких знущання з цивільних мешканців. Станом на 25 квітня поліція відкрила вже понад 8 тисяч справ щодо воєнних злочинів військових з росії та Білорусі, оголошено 192 підозри та затримано 152 людини.

Найбільшого розголосу набула ситуація у Бучі Київської області, яку звільнили наприкінці березня. Після цього журналісти і представники влади почали публікувати відео та фотографії загиблих, які лежали просто на вулицях.

На супутникових знімках журналісти помітили, що створення братської могили в Бучі на території храму Андрія Первозванного та Всіх Святих почалося ще 10 березня. Супутникові знімки також засвідчили, що тіла вбитих мирних мешканців Бучі з'явилися, коли місто було під окупацією російських військ.

За даними німецької розвідки, перехоплені радіоповідомлення військових рф про масові вбивства в Бучі свідчать, що це були не випадкові дії або вчинки окремих військових, а тактика чи навіть стратегія росії для залякування українців.

Станом на 2 травня в Київській області знайшли вже 1 202 тіла українських мирних мешканців, які загинули від рук окупантів. Ще приблизно 300 людей зникли безвісти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, миколаїв, вбивство
В тему