29 Квітня 2022
Новини

Світовий банк дасть Україні 495 млн євро

Світовий банк дасть Україні 495 млн євро
Україна отримає додаткові 495 мільйонів євро з Цільового фонду Світового банку.

Про це повідомили у Міністерстві фінансів України.

Ці гроші передадуть Україні додатково до гранту на 88,5 мільйонів євро, який вже надійшов до держбюджету. Кошти нададуть Сполучені Штати, Норвегія та Австрія в межах програми другої позики на політику розвитку у сфері економічного відновлення.

Міністр фінансів Сергій Марченко та Регіональний директор Світового банку у справах Східної Європи (Білорусі, Молдови та України) Аруп Банерджі вже підписали зміни до Угоди про грант. 

Як зазначають у Мінфіні, грант буде спрямовано до загального фонду держбюджету України для забезпечення першочергових соціальних, гуманітарних видатків, видатків на охорону здоров’я, підтримки переселенців тощо.

Нагадаємо, країни Міжнародної асоціації розвитку, яка є частиною Світового банку, 11 квітня схвалили виділення 1 млрд доларів Україні та 100 млн доларів Молдові на тлі російського вторгнення в Україну.

Після вторгнення група Світового банку надала Україні оперативну фінансову підтримку, зокрема на виплати зарплат медикам, пенсій для літніх людей та соцвиплат для вразливих верств. Через Міжнародну фінансову корпорацію Світовий банк також надав негайний оборотний капітал компаніям, які здійснюють постачання до України.

Президент Світового банку Давид Малпасс заявив, що банк також аналізує глобальні наслідки війни в Україні (зокрема стрибок цін на харчові продукти та енергоносії) і готує екстрені заходи, які цілеспрямовано підтримають країни, що розвиваються.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, гроші, фінанси
В тему

Останні матеріали