0 0000
Новини

Кожен третій українець готовий назавжди покинути країну

Кожен третій українець готовий назавжди покинути країну

33% українців при нагоді готові назавжди покинути Україну і переїхати в іншу країну на постійне місце проживання.

 

Не готові до такого кроку більше ніж половина жителів країни (56%). Такі результати показало соцопитування, проведене компанією «Research & Branding Group» в червні 2017 року. При цьому автори дослідження відзначили, що за останні півроку еміграційні настрої українців в цілому не змінилися. Найбільш сильні емігрантські настрої серед молоді до 30 років: покинути країну готові 53% представників цієї вікової категорії. Рідше інших думають про від’їзд українці вікової категорії «60+» – серед них потенційних мігрантів всього 11%.

Серед тридцятирічних готовий емігрувати кожен другий, серед сорокарічних – кожен третій, серед п’ятидесятирічних – кожен четвертий.

Основною причиною можливої ??еміграції українці називають пропозицію цікавої і прибуткової роботи (29%). Будь-яка робота в Європі оплачується в рази більше, ніж в нашій країні.

На другому місці – збройний конфлікт в країні (22%). Якщо і є в країні такі сім’ї, яких цей конфлікт не торкнувся особисто, жити як на пороховій бочці – не найприємніша перспектива, особливо при наявності альтернативи.

Третє місце займають економічні проблеми в країні (18%). Скільки б український уряд не говорив про прийдешнє поліпшення життя і надзвичайних пенсії та зарплати, поки всі ці слова так і залишаються порожнім звуком. А видання «КП» в Україні» підрахувало: навіть якщо взяти до уваги оптимістичні прогнози уряду щодо зростання доходів, інфляції і курсу, то українська середня зарплата досягне домайданного рівня лише в 2024 році. І далеко не у всіх є час і бажання чекати та перевіряти: таки досягне чи ні?

Також до переліку найбільш згадуваних причин можливої ??еміграції увійшли сімейні обставини (14%), відсутність умов для особистої самореалізації (11%), політична нестабільність (8%) і відсутність свобод (5%).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему