22 Квітня 2022
Новини

російські загарбники використовують українських дітей для розвідки позицій ЗСУ

російські загарбники використовують українських дітей для розвідки позицій ЗСУ
Для розвідки позицій українських військ і розповсюдження міток рашисти використовують неповнолітніх українців.
Офіс генпрокурора зафіксував щонайменше 8 дітей, які допомагали окупантам.Про це повідомила генпрокурорка Ірина Венедіктова.

Так, на Харківщині виявили 12-річного підлітка, який через Telegram-канали надсилав інформацію про розташування техніки, блокпостів та військових ЗСУ, щоб отримати за це гроші. Аналогічний випадок був і в Луганській області.

У Чернігівській області під час окупації одного з сіл неповнолітній місцевий мешканець за дорученням росіян проводив розвідку позицій ЗСУ. За словами Венедіктової, щоб продемонструвати прихильність та підтримку окупантам він пов’язав на руці та нозі червоні пов’язки та обходив разом із ними село. 16-річний хлопець «наводив» ворогів на помешкання, власники яких пов'язані з правоохоронними органами чи українськими військовими та володіють зброєю. Також він показував їм, де можна розжитися харчами, тютюном та алкоголем. Підлітка затримали, з ним працюють органи досудового розслідування України.

На Харківщині місцевий 17-річний мешканець поширював через YouTube-канал хвалебні матеріали на підтримку дій агресора в Україні.

А в одній із західних областей України троє школярів, заради розваги, телефонували випадково вибраним абонентам з пропозицією встановлення «міток». Дітей викрили.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: збройні сили україни, війна з Росією
В тему

Останні матеріали