18 Квітня 2022
Новини

Україні зі зброєю допоможе Італія

Україні зі зброєю допоможе Італія
Італія вважає за необхідне допомагати Україні зброєю у час війни.
Натомість Молдова вирішила не надавати Києву військову допомогу. Прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі заявив в інтерв’ю Corriere della Sera, що у парламенті рішення про підтримку України ухвалити майже одностайно.

«Ситуація дуже зрозуміла: є той, кого атакували, і є армія агресора. Як найкраще допомогти атакованим? Санкції необхідні, щоб послаблювати агресора, але у короткостроковій перспективі вони не можуть зупинити його армію. Для цього потрібно прямо допомагати українцям (зброєю — ред) і ми це робимо», — наголосив Драгі. 

Водночас прем'єр-міністерка Молдови Наталія Гаврилиця заявила, що Кишинів не може надавати Києву військову допомогу.

«Молдова підтримує Україну та її громадян... іншим способом — приймаючи біженців, надаючи гуманітарну допомогу, дотримуючись усіх міжнародних санкцій у галузі банківсько-фінансового сектору»", - сказала Гаврилиця.

Вона не стала коментувати інформацію українських ЗМІ про те, що Молдова відмовилася надати Україні 6 винищувачів МіГ-29, що залишилися в країні з радянських часів.

«Зараз у Молдові залишається понад 90 тисяч біженців з України, ми надаємо їм усю необхідну допомогу. Щодо військової допомоги, то є країни, куди більш оснащені (військовою технікою) та розвинені, які мають економічну та енергетичну можливість, щоб надати таку допомогу», — заявила Гаврилиця.

Напередодні низка українських ЗМІ повідомили, що Україна запросила у Молдови згоду про продаж або передачу винищувачів МіГ-29, але отримала відмову.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, зброя, Україна, італія
В тему