18 Квітня 2022
Новини

Україна надіслала Єврокомісії першу частину анкети для членства в ЄС

Україна надіслала Єврокомісії першу частину анкети для членства в ЄС
Першу частину анкети для членства в ЄС Україна надіслала Єврокомісії.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

«Як і обіцяв президент Зеленський, Україна виконала документ за тиждень! Вже почали працювати над другою частиною. Пишаюся українською урядовою командою», — написала вона.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 28 лютого підписав заявку на членство України в Європейському Союзі. 1 березня Європейський парламент майже одностайно проголосував за резолюцію, в якій закликав інституції Європейського Союзу працювати над тим, щоб надати Україні статус кандидата в ЄС.

Вже 8 квітня президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн передала Зеленському опитувальник про членство в ЄС. Його заповнення є необхідним кроком для надання статусу кандидата на вступ в Євросоюз.

Після цього Єврокомісія має підготувати відповідну рекомендацію щодо того, чи виконує Україна копенгагенські критерії членства, без якої вступ до ЄС неможливий.

Фон дер Ляєн наголосила, що у ЄС добре знають Україну, тож процедура не триватиме роками, як зазвичай, а «лише тижнями». Зеленський пообіцяв, що Україна надасть свої відповіді вже за тиждень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, євросоюз, Україна
В тему