0 0000
Новини

Львівські брати-мауглі не впізнають один одного

Львівські брати-мауглі не впізнають один одного

Двох дітей, яких в народі охрестили мауглі, знайшли в старій халупі практично в центрі Львова влітку 2013-го.

 

Любомир (йому на той момент було 14 років) перебував у жахливому стані: хлопчик був украй виснажений, не ходив, не говорив, не тримав ложки і навіть не їв звичайної для його віку їжу. У лікарні його, як і братика Юру, відгодовували рідкими кашами і дитячими сумішами з соски. Він важив всього 18 кілограмів. А його брат Юра – вісім. Йому тоді було шість років, але людську мову, як і вміння ходити, самостійно їсти і багато іншого він також не освоїв.

Тоді в доведенні дітей до жахливого стану звинуватили батька – у матері виявився психічний розлад. Її відправили на примусове лікування, а чоловіка позбавили батьківських прав. Свій термін за неналежний догляд він уже відбув, разом із дружиною відвідує синів у дитбудинку в Львівській області.

Тут, в Роздольському дитбудинку-інтернаті, Юра і Любомир вже чотири роки. Ця установа для дітей і молоді з важкими відхиленнями. За вихованцями тут доглядають до досягнення ними 35 років. Потім їх чекає будинок престарілих.

18-річний Любомир став більш відкритим – навчився посміхатися, впізнає працівників, які постійно з ним спілкуються, дає їм руку, щоб привітатися.

10-річний Юрчик – один з найактивніших дітей і найбільш перспективний. Він зробив величезний стрибок у розвитку порівняно з іншими вихованцями з подібними відхиленнями. Правда, розмовляти до ладу не навчився – слова вимовляє губами, без звуку. А голосом – лише кілька слів.

Психолог дитбудинку все ж не втрачає надії, що Юрчик заговорить, хоча вона тане з кожним роком.

А ось один одного брати в дитбудинку не впізнають, хоча Юрчика психолог часто приводить до його брата. Вони не могли розпізнати і батьків, хіба що у Любомира можна помітити якусь реакцію.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали