11 Квітня 2022
Новини

У Маріуполі росіяни захопили в полон моряків

У Маріуполі росіяни захопили в полон моряків
російські окупанти на території Маріупольського морського торгівельного порту захопили у полон моряків вантажного судна SMARTA і вивезли у невідомому напрямку.

Про це повідомила омбудсменка Людмила Денісова.

Зазначається, що окупанти взяли в полон членів екіпажу судна та дружину капітана, яка в той час перебувала на борту. За попередніми даними їх вивезли в напрямку тимчасово окупованого Донецька.

За даними Денісової, 18 полонених є громадянами України, 1 — громадянин Єгипту. Зв’язку з екіпажем та дружиною капітана немає. Перед захопленням моряків російські війська обстрілювали судно, зазначає омбудсменка.

Денісова розповіла, що цей суховантаж зайшов у порт Маріуполя ще 21 лютого, до початку російського вторгнення, і далі мав прямувати до Туреччини. Проте через війну судно не отримало дозвіл на вихід у море і залишилося пришвартованим до 18-го причалу Маріупольського порту.

Омбудсменка наголошує, що такими діями рф порушує право на життя і на свободу, особисту недоторканість та право на свободу пересування.

Денісова передала цю інформацію до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, маріуполь, моряки
В тему