11 Квітня 2022
Новини

Розмінування потребує майже половина території України

Розмінування потребує майже половина території України
Обстеження та гуманітарного розмінування потребують близько 300 тисяч квадратних кілометрів території України.

Про це повідомив начальник управління організації піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування ДСНС Олег Бондарь на брифінгу в Медіацентрі Україна, цитує «Інтерфакс-Україна».

Він зазначив, що посівні роботи на значній площі українських полів не можуть розпочатися через загрозу наявності там вибухонебезпечних предметів, залишених окупантами.

Бондарь розповів, що в ДСНС працюють близько 550 піротехніків, спеціалісти є у всіх регіонах. Щодня вони вилучають від 2 до 6 тисяч вибухонебезпечних предметів та обстежують сотні гектарів територій.

Основні зусилля саперів зараз зосереджені на напрямках Бучі й Ірпеня, Бородянки, Гостомеля, а також на Чернігівському та Ніжинському напрямках, місті Тростянець Сумської області тощо.

«Місто Ірпінь ми відпрацювали, але є домогосподарства, де не було мешканців. А ми як служба порятунку не можемо заходити на подвір’я [без присутності власників]. Ми залишаємо листівки, і якщо людина повертається — просимо викликати ДСНС та провести обстеження будинку, отримати дозвіл перебувати там», — зазначив Бондарь.

У ДСНС також розповіли, що російські окупанти використовують протипіхотні та протитанкові міни, а в Харківській області ворог використав системи дистанційного мінування.

Крім того, ДСНС фіксує всі випадки застосування окупантами заборонених міжнародним законодавством боєприпасів та передає докази правоохоронцям для подальшого притягнення винних до відповідальності, каже Бондарь.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему