8 Квітня 2022
Новини

Що відомо про нові воєнні злочини російських окупантів

Що відомо про нові воєнні злочини російських окупантів

В Ізюмському районі Харківської області спалити тіла трьох місцевих мешканців намагалися російські окупанти, в Обуховичах Київської області рашисти прикривалися як щитом 150 жителями, а також у Бородянці вони та не давали розібрати завали, під якими були мирні жителі.

Про такі воєнні злочини російської армії розповіла уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова.

«Щодня фіксуються нові злочини армії катів РФ на звільнених територіях. Російські військові під час тимчасової окупації села Гусарівка Ізюмського району катували та після цього підпалили трьох місцевих мешканців. З метою знищення слідів своїх злочинів, перед підпалом рашисти накрили їхні тіла шинами від автомобіля. Спалені фрагменти тіл трьох людей знайшли у підвалі одного з будинків 7 квітня, після звільнення села», – зазначила вона.

За словами омбудсмена, в селі Обуховичі Київської області під час наступу Збройних сил України рашисти під прицілом зігнали у спортивний зал місцевої школи близько 150 селян різного віку, в тому числі дітей та пенсіонерів. Їх використовували як «живий щит» і протягом доби утримували під обстрілами.

«У Бородянці з-під руїн продовжують витягувати тіла людей. Внаслідок обстрілів армії окупантів, під завалами зруйнованих будинків опинилися тисячі містян. Не дозволивши розбирати завали, рашисти фактично прирекли людей на тривалу та болісну смерть – без води, їжі, у холоді та темряві», – підкреслила Денісова.

На її думку, такі дії армії терористів РФ підпадають під визначення злочину «геноцид» відповідно до Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього та статті 6 Римського статуту міжнародного кримінального суду. Тому омбудсмен звернулася до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та відповідної експертної місії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, харків, київ
В тему

Останні матеріали