8 Квітня 2022
Новини

У Бучі ексгумують тіла людей, яких убили російські окупанти

У Бучі ексгумують тіла людей, яких убили російські окупанти

У Бучі почалася ексгумація тіл, похованих у братській могилі.

Ці люди загинули від рук російських окупантів. Про це повідомляє Бучанська міська рада з посиланням на віцепрем'єр-міністр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції України Ольгу Стефанішину та мера Бучі Анатолія Федорука.

"Дістали і оглянули вже 18 тіл. Вони є з осколковими пораненнями, але всі з вогнепальними. 16 – з вогнепальними, а 2 – із осколковими і вогнепальними. Що це означає? Це означає, що цивільних убивали", - сказала Стефанішина.

Зазначається, що проведуть ідентифікацію кожного загиблого.   

Мер Бучі повідомив, що після цього зі згоди рідних тіла поховають індивідуально на місцевому кладовищі у спеціально визначеному секторі.

Нагадаємо, 1 квітня стало відомо про звільнення Бучі від російських окупантів. 2 квітня мер Бучі Анатолій Федорук повідомив, що у братських могилах було поховано майже 300 містян, по вулицях лежать десятки трупів, деякі з них зі зав'язаними руками. 3 квітня генпрокурор повідомила, що з території Київської області, яку звільнили від окупантів, на експертизу вивезли 410 тіл вбитих мирних мешканців.

Станом на ранок 4 квітня у Бучі поховали 330-340 вбитих росіянами цивільних. Головне управління розвідки Міністерства оборони України оприлюднило список військовослужбовців 64-ї окремої мотострілецької бригади Росії, які чинили злочини проти українців у Бучі під Києвом. А Федеральна розвідувальна служба Німеччини (BND) перехопила переговори по радіозв'язку російських військових, у яких окупанти обговорюють масові вбивства мирних жителів у Бучі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, київ
В тему

Останні матеріали