5 Квітня 2022
Новини

На Волині під час повномасштабної війни народився 931 малюк

На Волині під час повномасштабної війни народився 931 малюк

Від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну з 24 лютого до 31 березня на Волині народився 931 малюк.

До речі, рекордсменом щодо реєстрації народжень у період війни є Львівська область, адже тут найбільше по Україні зареєстровали немовлят - 2124 малюка. Про це повідомила заступник начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції у Волинській області Ольга Семенюк.

У зв?язку з воєнним станом послуга “єМалятко” наразі недоступна.

Зареєструвати дитину можна в найближчому відділі ДРАЦС, де немає активних бойових дій. Для реєстрації знадобиться лише паперове медичне свідоцтво про народження за формою No103/о.

Його можуть видавати медпрацівники, які були присутні під час пологів або проводили перший огляд новонародженого.

Також з 24 лютого до 31 березня 2022 року на Волині відділи ДРАЦС зареєстрували 609 шлюбів та внесли 931 актовий запис до реєстру про державну реєстрацію народжень.

"Весільні сукні та урочисті костюми наречені нерідко змінюють на однострій і на весільному рушнику обіцяють бути разом у горі та радості, - йдеться у повідомленні.

Кабінет Міністрів України спростив укладення шлюбів під час воєнного стану. Зокрема, в умовах особливого періоду можна одружитися у день подання заяви. Крім того, шлюби з військовослужбовцями можна укладати за їхньої фізичної відсутності під час реєстрації.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, війна з Росією, пологи, Весілля
В тему