5 Квітня 2022
Новини

Україну відвідають президентка Єврокомісії, глава дипломатії ЄС і канцлер Австрії

Україну відвідають президентка Єврокомісії, глава дипломатії ЄС і канцлер Австрії
Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, високий представник ЄС Жозеп Боррель та канцлер Австрії Карл Негаммер найближчим часом відвідають Україну.

Про це повідомили Федеральна канцелярія Австрії, якого цитує Der Standard, та речник Єврокомісії Ерік Мамер.

Фон дер Ляєн та Жозеп Боррель приїдуть у Київ цього тижня, щоб зустрітися з президентом Володимиром Зеленським перед благодійною подією #StandUpForUkraine, яка відбудеться в суботу у Варшаві.

У федеральній канцелярії Австрії теж не повідомили точну дату прибуття Мамера: кажуть, що це відбудеться «найближчими днями». Посадовець має зустрітися із Зеленським. Ціль візиту — «продовжувати надавати максимально можливу гуманітарну і політичну підтримку Україні».

Це вже будуть не перші візити європейських високопосадовців в Україну з початку російського вторгнення. Наприклад, 1 квітня у Києві була очільниця Європейського парламенту Роберта Мецола, а перед цим українську столицю спільно відвідували прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, голова Комітету з питань національної безпеки та оборони Ярослав Качинський, прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала та прем'єр-міністр Словенії Янезом Яншей.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією, євросоюз, австрія
В тему