3 Квітня 2022
Новини

Яка ситуація в регіонах України зранку 3 квітня

Яка ситуація в регіонах України зранку 3 квітня
Відносно спокійно минула ніч у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій, Хмельницькій, Вінницькій, Кіровоградській, Запорізькій, Дніпропетровській, Житомирській, Сумській та Черкаській областях.
У решті регіонів тривали обстріли. Про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій станом на 8:00 3 квітня.

Вчора, 2 квітня, окупанти завдали ракетний удар по аеродрому в Миргороді. Наразі про постраждалих інформації немає. Зранку у Полтавській області було тихо.

В Одесі приблизно о 6 ранку була ракетна атака. Сили протиповітряної оборони знищили часину ракет. ОК «Південь» повідомляло, що окупанти влучили в об'єкти критичної інфраструктури, попередньо — без жертв.

Вночі житлові райони Харкова обстрілювали з артилерії. Інформація про постраждалих уточнюється. В Ізюмському напрямку тривають бої. Там евакуйовують людей. У Балаклеї, на тимчасово окупованій території, стріляли по лікарні, постраждалих немає; пацієнти та персонал потребують евакуації.

На Донеччині обстрілювали Авдіївку, Мар'їнку, Красногорівку, Торецьк, Очеретинську громаду. Пошкоджені житлові будинки, було пряме влучання у школу та церкву. По Бахмуту випустили ракети, один цивільний загинув. Маріуполь у блокаді.

На Луганщині вчора, 2 квітня, найбільше руйнувань зазнали Сєвєродонецьк, Рубіжне та Лисичанськ. У Сєвєродонецьку сталося займання шістьох багатоповерхівок і магазину, у Рубіжному — п’ятьох житлових об’єктів, у Лисичанську — двох. Тривають бої в окремих кварталах Рубіжного та Попасної. Вчора з області евакуювали 2700 людей, із низ 1800 — з Лисичанська.

На Миколаївщині обстріляли населений пункт. Інформація про руйнування уточнюється. Тривають рятувальні роботи біля зруйнованої будівлі облдержадміністрації, у яку влучили 29 березня.

На Херсонщині тривають вибухи та обстріли. Серед загиблих є діти. Прокуратура відкрила низку проваджень через вбивство цивільних. У селах, які тимчасово захопили росіяни, ситуація критична: окупанти знищили майже всю соціальну інфраструктуру.

На Чернігівщині триває звільнення від окупантів. У звільнені громади обласна влада організовує доставку продуктів та ліків. Ввечері до міста доправили 10 швидких допомог із ліками. У Чернігові наразі без обстрілів, уночі одна повітряна тривога.

Київщина звільнена від окупантів. Ситуація контрольована, українські бійці почали зачистку визволених пунктів, почалося розмінування територій. Противник залишив багато мін і пасток у населених пунктах вздовж Житомирської траси.

Північ Бучанського та Вишгородського районів — найнебезпечніші місця. ЗСУ продовжує там посилену зачистку. У визволених населених пунктах триває посилена комендантська година з 21:00 2 квітня до 6:00 5 квітня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему