26 Березня 2022
Новини

На Чернігівщині поранили журналіста Цаплієнка: подробиці

На Чернігівщині поранили журналіста Цаплієнка: подробиці

На Чернігівщині  поранили відомого українського журналіста Андрія Цаплієнка. Він виконував редакційне завдання – зйомки гуманітарного коридору для евакуації мирних мешканців до безпечної зони.

Російські війська накрили цивільних "Смерчами" й артилерією, і уламок боєприпасу влучив Цаплієнку в стегно.

Інцидент, який трапився 25 березня, підтвердила Національна спілка журналістів України на своєму Telegram-каналі SPILKA News. Уточнюється, що в колоні також перебували співробітники іноземного ЗМІ – англомовного каналу TRT World (Туреччина).

"Незважаючи на те, що колеги – досвідчені військові журналісти, вони були шоковані, адже вперше опинилися під таким потужним артилерійським обстрілом. Так само, як шоковані жорстокістю російських військових щодо мирного населення", – розповів сам Цаплієнко.

Він додав, що перебуває в лікарні під крапельницями і йому "дуже пощастило".

Деталі того, що сталося, розкрив журналіст, фотограф і ведучий програми "Світ навиворіт" Дмитро Комаров в Instagram. Він зазначив, що Цаплієнко пройшов багато гарячих точок в Іраку, Афганістані, Колумбії, Палестині, Ліберії та ін., але поранення отримав удома.

"Найважливіша деталь. Андрій приїхав знімати єдиний піший гуманітарний коридор для евакуації мирних людей із Чернігова та постачання продуктів. Те місце, де обстрілів бути не може за всіма писаними й неписаними правилами. Але в армії РФ – повне відсутністю моралі та принципів. Вони навели свою зброю на мирних людей", – підкреслив телеведучий.

Він упевнений, що завтра кремлівська пропаганда обов'язково розповість про цей випадок, але брехатиме про "військовий об'єкт" або "самі себе обстріляли".

Цаплієнко розповів Комарову, як усе сталося. Його колеги стояли біля машини і готувалися до зйомки, коли помітили дрон. Сховатись в укриття журналісти не встигли, тому просто попадали на землю біля авто.

"Із трьох сторін прилетіли три "Смерчі"... Крім вибухів, було чутно, як уламки "січуть" повітря. У цьому підступність касетних бомб. Андрій відчув дуже сильний удар по стегну, ніби чимось важким. Практично відразу в той же квадрат почала "гасити" російська артилерія...

Побігли до підвалу. Андрій не одразу помітив, що джинси у крові. Водій ухвалив сміливе рішення сховати машину, ризикуючи життям. Щоб дати шанс групі терміново дістатися лікарні. У підвалі Андрію надали першу допомогу. Поранення стегна. Далі – у лікарню", – описав обстріл Комарів.

Він назвав свого колегу справжнім мужиком, адже той продовжував жартувати й керувати процесом випуску журналістського сюжету.

За попередньою оцінкою лікарів, термін загоєння поранення, як у Цаплієнка, – місяць. Осколок пройшов крізь його ногу, не зачепивши кістки.

"Іншим пощастило, що уламки не зачепили взагалі. Я бачив машину: отвори від уламків наскрізні", – зазначив ведучий "Світу навиворіт".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, чернігів, обстріли, журналісти
В тему

Останні матеріали