25 Березня 2022
Новини

Пільги та соцдопомога: кому не треба переоформлювати папери?

Пільги та соцдопомога: кому не треба переоформлювати папери?

Кабмін ухвалив постанову щодо підтримки соціально вразливих категорій населення в умовах військового стану. Ухвалене рішення передбачає три основні зміни.

  1. При визначенні права на отримання соцдопомоги, що надається з урахуванням сукупного доходу сім’ї, не враховується державна соцдопомога, яка виплачується з надбавкою на догляд: за дитиною з інвалідністю підгрупи А, за людиною з інвалідністю з дитинства І групи підгрупи А. Ця норма стосується, зокрема, надання субсидії та допомоги малозабезпеченим сім’ям.
  2. Внутрішньо переміщені особи і надалі будуть отримувати допомогу на проживання під час воєнного стану, зокрема – у місцевостях, де через активні бойові дії не працюють управління соцзахисту та немає можливості переоформити допомогу.
  3. Пільги у грошах, які були призначені раніше з урахуванням сукупного доходу сім’ї, також виплачуватимуть автоматично – на весь період воєнного стану плюс один місяць після його скасування. Одержувачам таких пільг зараз не потрібно звертатися до управління соцзахисту для їхнього продовження.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кабінет міністрів, пільги, соцвиплати
В тему

Останні матеріали