24 Березня 2022
Новини

Юлія Вусенко розповіла про результати роботи її делегації в Раді Європи

Юлія Вусенко розповіла про результати роботи її делегації в Раді Європи

Завдяки напологлевій роботі постійної делегації України в Конгресі Ради Європи створено платформи, які допоможуть біженцям безкоштовно знайти житло за кордоном та налагодити співпрацю містам України з містами Європи.

Про це 24 березня повідомила членкиня делегації Юлія Вусенко.

Зокрема, українці провели продуктивну зустріч з Берндом Фьорінгером, заступником голови Конгресу та головою Палати місцевих влад.

«Правильне та емоційне донесення ситуації в Україні та потенційної загрози всеохопної гуманітарної кризи змусило Конгрес прийняти швидке та впевнене рішення. Пан Фьорінгер повідомив нам про створення Конгресом платформи «поєднання» європейських міст, що прагнуть допомогти Україні, та українських громад. Платформу успішно запустили вже вчора зранку: www.cities4cities.eu. Будь-яка громада Європи, готова допомогти Україні з гуманітарними питаннями, може зареєструватися на платформі», - написала вона.

«Далі необхідно подати заявку та вказати, яке саме сприяння можуть надати європейські партнери, а платформа автоматично поєднає їх для взаємодії. Окрім цього, за сприяння Конгресу було створено ще одну платформу, спрямовану на координацію допомоги українським біженцям. На цій платформі українці зможуть абсолютно безкоштовно знайти житло, транспорт та волонтерів, які можуть допомогти! Платформа працюватиме через 10 днів», - додала Юлія Вусенко.

Виступ Юлії Вусенко під час Конгресу Ради Європи:

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією, європа
В тему