24 Березня 2022
Новини

НАТО надасть Україні дрони, протитанкове і протиракетне озброєння

НАТО надасть Україні дрони, протитанкове і протиракетне озброєння
НАТО надасть Україні військову допомогу у вигляді протитанкового і протиракетного озброєння, дронів, а також обладнання для захисту від біологічних, хімічних, радіологічних та ядерних загроз.

Про це розповів генсек НАТО Єнс Столтенберг за результатами засідання країн-членів Альянсу 24 березня, - пише hromadske.

Також він переконує, що допомога буде і у галузі кібербезпеки.

«Сьогодні ми погодилися зробити більше, включаючи допомогу в галузі кібербезпеки та обладнання для захисту України від біологічних, хімічних, радіологічних та ядерних загроз. Це може включати виявлення, захист та медичні поставки, а також навчання знезараження та управління кризовими ситуаціями», — сказав Столтенберг. 

Столтенберг переконує, що Альянс продовжуватиме надавати допомогу Україні.

Водночас на запитання, як НАТО відреагувало на пропозицію Польщі відправити миротворчу місію в Україну, генсек прямо не відповів. Лише сказав, що НАТО відповідальне за те, що війна між рф та Україною не стала повномасштабною війною між Альянсом та росією.

Щодо можливості застосування кремлем хімічної чи біологічної зброї проти України у НАТО кажуть, що стане неприйнятним кроком і призведе до тяжких наслідків, адже постраждати можуть зокрема і жителі країн-членів НАТО. До яких саме кроків вдасться Альянс у такому випадку генсек не сказав.

Також усі 30 країн-членів НАТО ухвалили спільну резолюцію, у якій вимагають від росії негайно припинити війну в Україні.

Альянс на засіданні 24 березня вирішив також створити чотири додаткові багатонаціональні бойові групи в Болгарії, Угорщині, Румунії та Словаччині для захисту своїх східних кордонів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, нато, Україна
В тему

Останні матеріали