24 Березня 2022
Новини

На Херсонщині бойовики намагаються ввести в обіг рублі: як це відбувається

На Херсонщині бойовики намагаються ввести в обіг рублі: як це відбувається
У Генічеську окупанти пробують ввести в обіг валюту рф, пропонуючи пенсіонерам та бюджетникам «допомогу» у розмірі 10 тисяч рублів.

Про це у коментарі hromadske розповіли місцеві жителі.

Одна з мешканок Генічеська повідомила, що окупанти видають місцевим 10 тисяч рублів «за записом». Гроші пропонують пенсіонерам та бюджетникам, але за умови показу певних документів: паспорта, пенсійного посвідчення, довідки чи договору, що підтверджує роботу бюджетників.

За словами місцевої жительки Вікторії (ім'я змінене - ред.), гроші почали видавати від 23 березня. У черзі за ними стояли літні люди та молоді мами, але рублі видали тільки кільком десяткам людей.

При цьому, Україна перераховує людям на картки соцвиплати пенсіонерам, малозабезпеченим та іншим категоріям людей. До того ж, розплатитися рублями у місцевих магазинах не можна, а на гривні їх не міняють.

Інший житель Генічеська розповів, що у вчительському чаті однієї з місцевих шкіл директорка повідомила, що їй потрібно подати списки тих, хто хоче отримати допомогу від «окупантів». Проте практично всі працівники відмовилися від неї.

Раніше депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань також заявив, що в Генічеську вже почали складати списки, щоб видавати пенсії рублями.

Він повідомляв, що окупанти, ймовірно, будуть змушувати приймати рублі в магазинах Херсонщини: «...і , скоріш за все виплачувати зарплати "новій адміністрації". Думаю в решті дійде справа і до рублевих зарплат в діючих бюджетних та комунальних установах. Потроху Херсонщину втягують у рублеву зону...але відправимо цей «ХНР» за російським кораблем!»

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, херсон, гроші
В тему