24 Березня 2022
Новини

«Багато хто вважає, що обмежиться війною в Україні, але так не вийде», - Олександр Мартиненко

«Багато хто вважає, що обмежиться війною в Україні, але так не вийде», - Олександр Мартиненко

Генеральний директор інформагентства «Інтерфакс-Україна» Олександр Мартиненко зазначив, що ніхто не очікував від української армії такого потужного рівня.

Про це він зазначив під час прямого етеру на каналі «Україна 24».

«Думаю, що такого не очікували навіть багато хто в Україні. Проте насамперед ніхто не очікував такого низького «професіоналізму» і такого рівня розвалу російської армії.

Тому все, що відбвається, вивчають усі воєнні аналітики та експерти у всьому світті.

Обидві армії вчилися по однакових підручниках. Просто хтось вчився на п’ятірки, а хтось на трійки. Але не варто забувати, що в росії є «ядерна тріада». Щоправда, ніхто не знає, у якому вона стані знаходиться, адже всі побачили, у якому стані знаходиться амія окупанта. Проте насправді це загроза. Нас вона стосується менше, а більше – всього іншого світу. Тому, власне, він і достатньо стриманий, аби, не дай Бог, не розізлити путіна. Аби, як багато хто вважає, він не натис на ту саму кнопку», - сказав Мартиненко.

Також він зауважив, що не можна сказати, що взагалі ніхто нічого не робить.

«Останнім часом я багато читав історії радянсько-фінської війни. З боку Фінляндії 39-40 рр. є багато спільного між Україною та тодішньою Фінляндією.Але різниця все ж є. Бо мир у цьому випадку все ж виявився більш згуртованим. Та економічна війна, що йде з росією зараз, тоді її навіть близько не було. Тому щось все ж робиться.

Багато хто вважає, що це обмежиться війною в Україні, але так не вийде. Це вже ясно. І чим би вона не закінчилася тут – я вірю, що все буде добре, але це справді піде далі. Ніхто не може бути у безпеці ні сьогодні, ні завтра, ні післязавтра, ні через тиждень, ні через рік. І важливо, аби всі Західні лідери це зрозуміли.

Не кажу, що вже нині конче необхідно вдарити по росії, але потріно піти від логіки, що «ми Україні будемо давати якесь озброєння, а вона хай якнайбільше виснажує російську армію. Ні, нам насправді потрібна не лише зброя, а й наступальна зброя. Насамперед це підвищить наші можливості для контратак, для сутичок. Це допоможе нам перемогти. А наразі таке відчуття, що багатьом нашим партнерам хочеться не аби ми перемогли, а аби ми довго-довго воювали», - додав гендиректор інформагентства.

Детальніше – в етері.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему

Останні матеріали