24 Березня 2022
Новини

З Маріуполя до росії окупанти вивозять тисячі жителів

З Маріуполя до росії окупанти вивозять тисячі жителів

окупанти доставляють мешканців блокадного Маріуполя у фільтраційні табори, звідти розподіляють по віддалених містах росії.

Під незаконну депортацію потрапили близько 15 тис. маріупольців. Це десь половина від усіх мешканців, які й досі перебувають у Лівобережному районі. Рашисти змушують людей сідати в автобуси. Станом на 24 березня до росії вивезли близько 6 тис. маріупольців. Про це 24 березня повідомив пресцентр міської ради Маріуполя.

Чиновники наголошують, що за останні 20 днів рашисти окупанти блокують евакуаційну колону та не дають змоги безпечно врятувати людей. Залишаться заблокованими автобуси, які виїхали із Запоріжжя до Бердянська. У міськраді упевнені, що це робиться для того, щоб люди не могли повернутись на підконтрольну Україні територію.

«Спочатку вони блокують мирне місто, цілеспрямовано починають убивати людей, а потім насильно вивозять на свою територію. Україна таке переживала лише за часів Другої світової війни. На жаль, історія повторюється. Тільки тепер замість нацистів — рашисти», — заявив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

За його словами, влада формує базу депортованих маріупольців і працюватиме над їх поверненням в Україну.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: маріуполь, війна з Росією, росія
В тему

Останні матеріали